НУ "Неделя Петкова"
Начално училище в град Сопот

    Второкласниците от група "Светът, в който живея" по проект "Твоят час" от 2 до 6 април 2018г. участваха в лагер-школа "Родолюбец". Запознаха се с природни и културни забележителности в гр. Хисаря, гр. Пловдив, гр. Асеновград и Бачковски манастир. 

Много емоционално беше посещението в дигиталния планетариум, разположен в сградата на Регионален Природонаучен музей  и разходката в стария град на Пловдив. 

Децата хорово рецитираха "Аз съм българче" на върха на Асеновата крепост под българския трибагреник. В палеонтологическия  музей "Димитър Ковачев"-Асеновград, се впечатлиха от внушителната палентологична сбирка на музея, която представлява изключително научно и културно богатство на България. Миналото оживя!

В навечерието на Великден групата посети Бачковския манастир "Успение Богородично"- един от най-древните на Балканския полуостров и втори по големина след Рилския манастир. А на велики четвъртък, децата сами боядисаха великденските яйца. 

Урокът по родолюбие с доброволците от комитет "Родолюбие" беше изключително ползотворен и интересен. Децата гордо развяха българските знамена и заявиха "Знай своя Род и Родина".

За лагерния огън децата сами събраха дърва, а вечерта край огъня пяха и се веселиха. Неусетно, в смях и игри на открито преминаха лагерните дни край с. Марково.